Toast literair - zondag 20/01/2019

In het kader van Toast Literair zal Dirk Tieleman het hebben over zijn boek Viva Cuba. De revolutie is zestig jaar oud, maar voor het eerst staat er geen Castro meer aan het roer. Een illustere onbekende heeft de macht overgenomen. Hij heeft niet eens meegevochten in de revolutie van 1959.

Wat blijft er na zestig jaar over van het socialistische gedachtegoed in Cuba? Wat rest er van het Castrisme? Wat houdt de toekomst in petto?
Luister naar een uniek verhaal over Amerikaanse auto’s van de jaren ’50 en paardenkoetsen als vervoermiddel in een land op mensenmaat zoals we dat nergens meer vinden. Cuba is nog niet opgenomen in de verenigde wereld, waar alles is gestandaardiseerd, geglobaliseerd en gedemocratiseerd.

 

In 1967 werd Dirk Tieleman radiojournalist bij de toenmalige Belgische Radio en Televisie (nu VRT). In 1989 stapt hij over naar de televisie en gaat er aan het werk bij Panorama. Later zal hij de nieuwsmagazines Terzake en Koppen uit de grond stampen.Na zijn pensionering werkte hij nog voor het productiehuis Telesaurus aan de programma’s van Jan Leyers (Nachtwacht en De weg naar Mekka). Tussendoor nam hij deel aan Sterren op het IJs bij VTM.

In 2011 werd hij het gezicht van VT4’s Vlaanderen Vandaag.

De jongste jaren schreef hij enkele spraakmakende boeken. 

 


Zondag 20 januari 2019, 11 uur 
Bibliotheek Stad Brussel, Emile Bockstaellaan 107
€ 10/ € 6 leden Bib Brussel en Davidsfonds
Inschrijven via laken@davidsfonds.net of door storting op BE77 7350 2885 3242 van Davidsfonds Laken met vermelding van ‘toast literair ’

www.laken.davidsfonds.be 

Organisatie: Davidsfonds Laken, Davidsfons Jette en Hoofdstedelijke Bibliotheek Stad Brussel